#movethedate med KlimatSmartIT

#movethedate

Overshoot Day beräknar vårt ekologiska fotavtryck, alltså den yta eller ekosystem som behövs för att producera naturresurserna och ta hand om avfallet som vår konsumtion ger upphov till. Fram till 1970-talet levde jordens befolkning globalt sett inom ramarna för vår planets resurser, men efter det bröts kurvan. Dagen då mänskligheten förbrukat naturens årsbudget av förnybara resurser inträffar i år den 22 augusti. Men visste du att den dagen redan skulle ha passerat i år ifall hela världen levde som vi svenskar gör? 

Det är tydligt att vi i Sverige med vår relativt rena energimix, källsortering och med växande medvetenhet kring hållbarhet ändå inte helt når fram till målet om ett klimatneutralt Sverige 2045 om vi inte också tar tag i vårt konsumtionsmönster. Enligt FN kommer hälften av alla koldioxidutsläpp från de material vi använder. Menar vi allvar i Sverige med att bli ett klimatneutralt samhälle till år 2045 genom att också titta på hur länge de produkter vi konsumerar används.

Vänd trenden med KlimatSmartIT

Med tjänsten KlimatSmartIT medverkar vi alla till att vända trenden med överkonsumtionen av naturens resurser genom att jobba för en fördubblad livslängd av våra kunders datorer. Då varje tillverkad dator ger upphov till 210 Kg CO2 samt över 1200 Kg metall- och gruvavfall* så innebär en fördubblad livscykel en halvering av antalet datorer som behöver produceras över tid vilket hjälper till att ”flytta” datumet för Overshoot Day i rätt riktning. 

Som en del av KlimatSmartIT erbjuder vi rekonditionerade datorer med en kvalitet som garanterar en lång livscykel. Rekonditionerade datorer som redan använts i 3 år men som med ett helt nytt tangentbord, funktionskontrollerade komponenter och noga rengjorda håller ytterligare minst 3 år till.

Boka tid här för en kort introduktion [digitalt så klart!] så förklarar vi hur vi tillsammans kan påverka klimatet med KlimatSmartIT. Häng med så flyttar vi datumet tillsammans!  #movethedate
Läs mer

First Name
Fredric
Last Name
Rylander
About

fredric.rylander@it-total.se

Kontakt

+46 (0)73-522 23 89

fredric.rylander@klimatsmartit.se

Besöksadress

Gustav III:s Boulevard 50, 5tr
169 73 Solna