Klimatsmart

Du kanske redan lever KlimatSmart genom att handla på secondhand, äta ekologiskt, välja bort kött och återvinna ditt avfall så långt det är möjligt hemmavid. Detta gör såklart stor skillnad för att minska vår överkonsumtion av de ändliga resurser vi har på jorden.  Men hur ser det ut på din arbetsplats?
Ungefär femtio procent av våra klimatutsläpp samt mer än nittio procent världens vattenbrist och förlust av biologisk mångfald beror på ineffektiv resurshantering. Ett av regeringens fokusområden för en cirkulär ekonomi är därför att hållbart konsumera och använda material och produkter. 
Har du någon gång varit sen till ett möte online bara för att din dator behöver startas om? Eller har du någon gång sökt efter något på internet med din telefon fastän du sitter framför jobbdatorn på kontoret? Då är det dags att fokusera på medarbetarupplevelsen.
Overshoot day är dagen då mänskligheten förbrukat naturens årsbudget av förnybara resurser. I år inträffar den globalt den 22 augusti. Men visste du att den dagen redan skulle ha passerat i år ifall hela världen levde som vi svenskar gör? KlimatSmartIT kan vända trenden.
En fjärdedel av Bangladesh låg i slutet av juli under vatten sedan en av de värsta översvämningarna på årtionden drabbat landet samtidigt som landet höll på att återhämta sig från två cykloner.
Visste du att en ny bärbar dator släpper ut ca 210 Kg koldioxid och genererar ca 1200 Kg metall- och gruvavfall när den tillverkas? Ett KlimatSmart val kan göra skillnad.
Precis som för Grön IT består det vidareutvecklade begreppet Hållbar IT av att använda IT-produkter och IT-system för att minska miljöpåverkan

Kontakt

+46 (0)73-522 23 89

fredric.rylander@klimatsmartit.se

Besöksadress

Gustav III:s Boulevard 50, 5tr
169 73 Solna